Het zoete van de wortelen met honing en kaneel, de pittige Harissa, de friszure yoghurt en de zoutige feta. Dit recept is niet alleen gezond; het is een ware smaakbom die iedereen zal bekoren.
Ingrediënten
500 gram verse dunne wortelen
400 gram kikkererwten
300 gram Griekse yoghurt (geiten- of schapenkaas)
150 gram feta (geiten- of schapenkaas)
een halve citroen
2 el lopende honing
1/2 tl kaneel
2 el harissa
olijfolie
peper
zout
koriander/ peterselie
Bijgerecht
parelcouscous
handvol dadels
1 kl komijnpoeder
Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden.
Was je wortelen en verdeel ze over een bakplaat. Besprinkel met olijfolie en kruid met kaneel, peper en zout. Rooster ze gedurende 30 minuten.
Giet de Griekse yoghurt in een kom en verkruimel de feta fijn. Klop onder elkaar, en breng op smaak met peper en zout.
Voeg na 15 min de kikkererwten toe op de bakplaat, en laat ze de laatste 15 min met de wortelen mee roosteren.
Meng de honing en de Harissa in een kommetje onder elkaar, en verdeel over de geroosterde wortelen en kikkererwten. Meng alles goed onder elkaar.
Verdeel met een soeplepel de Griekse yoghurt/feta over een groot bord. Leg de geroosterde wortelen en kikkererwten er bovenop. Besprinkel met olijfolie, citroen en werk af met enkele blaadjes koriander of peterselie.
Bijgerecht
Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Ontpit een handvol dadel en snij in kleine stukje. Meng onder de couscous samen met wat fijngehakte koriander en peterselie, komijnpoeder, peper en zout, olijfolie en citroensap.
Tip: vind je geen dunne worteltjes, snijd je wortelen dan overlangs in vier. Schillen mag, maar hoeft niet! Heb je geen lopende honing, dan kan je evengoed agavesiroop gebruiken.
Makkelijk toch? Inspireer je volgers op Instagram met dit smaakvolle recept en tag @naturasana.be.
Komentar